+32 (0)11 80 50 02 info@zwartedoosneerpelt.be
13 oktober 2018: Dubbelconcert

Floris and the Flames - The Chai Connection

Floris and the Flames

Floris and the Flames

De revelatie van dit voorjaar! De combinatie van viool, piano, gitaar, bas, percussie en hun klassieke opleiding zorgt voor een uniek en nieuw geluid.Vier talentvolle musici verbonden door hun liefde voor muziek... én hun haarkleur! Stuk voor stuk aanstormend talent. Floris Willem studeert viool in Wenen aan de “Universität für Musik und darstellende Kunst”. Samen met zijn vriend componist en arrangeur Laurent Beeckmans componeert hij de muziek voor de groep. Floris laat zich omringen door Gert Peeten op gitaar en piano (student aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens instituut), Dries Peeten op bas en Simon Schrooten op percussie. De groep brengt eigenzinnige muziek, met een veelzijdig karakter. Floris and the Flames zet u ongetwijfeld in vuur en vlam.
Meer info

The Chai Connection

The Chai Connection

De muzikanten van de The Chai Connection hoeven in Vlaanderen geen introductie meer. Jeroen Knapen, Wouter Vandenabeele en bezieler Thomas Noël hebben hun sporen al lang verdiend. Wouter en Thomas ontmoetten elkaar voor de eerste keer in de donkere jaren ‘90 in een underground folk groep. Violist Wouter Vandenabeele is gekend van onder meer Olla Vogala, Tamala, en gitarist Thomas Noël van Le Grand Bateau waarmee hij vorig seizoen te gast was in de zwartedoos. Voor The Chai Connection namen ze de jonge gitarist Jeroen Knapen mee aan boord en startten in deze bezetting als trio.Met de melancholie van de gitaar, het klagende geluid van de viool, de delicate toets van de piano of de weelderige klanken van de Fender Rhodes verkent dit trio een muzikaal gebied dat zo divers is als Sefardische muziek uit Griekenland of de Balkan, sentimentele walsdeuntjes en bluesy grooves.Thomas Noël (piano, Fender Rhodes, gitaar en zang, Wouter Vandenabeele (viool en mandoline), Jeroen Knapen (gitaar en zang).
Meer info
17 november 2018: Dubbelconcert
The Golden Glows - Jokke Schreurs Quartet

The Golden Glows

The Golden Glows

The Golden Glows (één gitaar, drie stemmen) blazen het stof weg van lang vervlogen melodieën. Het trio brengt akoestisch luisterplezier met warme, driestemmige harmonieën. Exclusief voor de zwartedoos stellen The Golden Glows een programma samen uit alle songbooks die ze in de loop der jaren bij elkaar schreven: bekende popdeuntjes en obscure parels uit A Songbook from The 20’s, donkere folksongs en ballades uit A Folksong book, smachtende gevangenisliederen uit A Prison Songbook en diepblauwe smart uit Songbook of Blues. Een staalkaart van al het moois dat The Golden Glows te bieden heeft.
Meer info

Jokke Schreurs Quartet

Jokke Schreurs Quartet

Het Jokke Schreurs quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het oeuvre van Wannes Van De Velde, met de bedoeling de vele muzikale kwaliteiten van dit werk in de verf te zetten en het toegankelijk te maken voor een ruimer en anderstalig publiek.Met het quartet geven Jokke Schreurs en zijn muzikanten een eigenzinnige, nieuwe maar ook respectvolle en verfrissende kijk op het werk van Wannes Van De Velde. Wannes belichaamt als geen ander de ziel van zijn stad, de ziel van Antwerpen. Een bocht in een straat, de naam van een plein, een gebouw waar je tientallen keren achteloos voorbij gelopen bent, ...alles draagt een verhaal in zich, verhalen die Wannes gretig opslorpte en gul en genereus vertelde. En in zijn verhalen ruik je het zweet van de dokwerker en het leed van de matroos, herken je het reikhalzen van gefnuikte levens en de echo's van wat ver is maar door de heimwee heel dichtbij. De groep herwerkte thema's van Wannes en improviseert erop, alsof het composities zijn van Cole Porter of Duke Ellington.In januari van vorig jaar werd van het programma een eerste cd uitgebracht met de naam “Aquarel”, een absolute aanrader.Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloeimans (trompet, fluegelhorn en percussie), Henk de Laat (contrabas), Luc Vanden Bosch (drums).
Meer info
8 december 2018
Grupo Del Sur

Grupo Del Sur

Grupo Del Sur

Liefhebbers van de Tango Nuevo van Astor Piazzolla moeten deze datum in hun agenda fluoriseren! En liefhebbers van muzikale kunst eveneens.Piazzolla maakte wereldwijd een grote indruk met zijn vernieuwde tango, een mengeling tussen klassiek en jazz, en die het volkse frivole (dansmuziek) verenigde met de hogere kunsten (luistermuziek). Grupo del Sur, een kwintet die uit vijf klassiek geschoolde muzikanten bestaat, laat de subtiele tango van Piazzolla op een eigenzinnige manier terug tot leven komen. De instrumenten vertolken tegelijkertijd passie, hartstocht en melancholie. Een streling voor het oor…, virtuoos is in deze een understatement. Uit het hart … naar het hart. Matías Pedrana (bandoneon), Anne-Marie Van de Grint (viool), Mark van Rooij (bas), Paul Hagenaars (gitaar), Ivo De Greef (piano).
Meer info
9 februari 2019: Dubbelconcert
Lavalu - Dries Bongaerts en groep

Lavalu

Lavalu

Jarenlang toerde zij met haar band langs honderden popzalen, festivals en theaters. Ze schreef ook alle muziek voor het theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’. Vorig jaar in oktober, verbaasde zij vriend en vijand met haar nieuwe album ‘Solitary High’. We hebben het over de Nederlandse zangeres LAVALU (Mariëlle Woltring). “Met deze cd keer ik terug naar mijn klassieke roots. Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me. Maar dan wel op mijn manier: de zang onvervalst pop, de piano klassiek.” Geïnspireerd door onder meer de Winterreise van Schubert ging zij op onderzoek. Hoe klinkt zo’n liederencyclus als dit in deze tijd zou worden geschreven? “Een jaar lang heb ik mezelf opgesloten. Ik heb vooral de bewegingen en het ritme van componisten als Debussy, Satie en Schubert bestudeerd. Van daaruit ben ik zelf gaan schrijven. Met het nieuwe album Solitary High ben ik nóg dichter bij mezelf gekomen.”
Meer info

Dries Bongaerts en groep

Dries Bongaerts en groep

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts is voornamelijk bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun. Hij bracht in oktober 2017 een eerste solo-album uit. Onder de naam ‘Dries’ speelt hij momenteel solo of in trio tal van concerten in Vlaanderen en Nederland.Met invloeden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.Dries Bongaerts (gitaar, mondharmonica), Simon Beeckaert(bas), James Williams (drums).
Meer info
23 maart 2019
Karim Baggili en groep

Karim Baggili en groep

Karim baggili en groep

Karim Baggili is geen onbekende voor de zwartedoos. In 2009 stond hij al op het podium met zijn theatrale ‘AtonLua’-show. Karim, een Belg met Jordaans-Joegoslavische achtergrond maakt muziek die levendig en verfijnd is, en verankerd in de Jordaanse afkomst van zijn vader en Joegoslavische roots van zijn moeder.Arabische klanken vermengd met Balkanritmes. Maar ook muziek die zich alle vrijheid veroorlooft, een kruisbestuiving van rock, elektro, flamenco, wereld-, traditionele-, romantische- en Angelsaksische muziek.Met zijn nieuwe project brengt hij een mix van zijn twee nieuwe albums ’Apollo You Sixteen Part 1 & 2’ . Nieuwe composities, waarvan drie nummers in het Engels worden gezongen, vullen het ondertussen goed geoliede repertoire van de vorige plaat aan. Met zijn zeskoppige band veroorlooft Karim zich voor het eerst deze stilistische vrijheid.Een brug tussen het Oosten en het Westen, een reis tussen wereld- en popmuziek.Karim Baggili (Oed, gitaar, zang), Youri Nanaï (bas), Vivian Ladrière (drums), Mohammed Al Mokhlis (viool), Karoline de la Serna (zang, bombo), Silvano Macaluso (piano).
Meer info

IN SAMENWERKING MET

ORGANISATIE

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van nieuwe concerten, programmatie en nieuws over ons.

*Ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens volgens het privacy beleid van de Zwarte Doos Neerpelt.

Copyright ©2018 | zwartedoosneerpelt.be | alle rechten voorbehouden
Made with by Code Agency – Full Service Internet Agency